Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) "Miho Pracat" u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.

Putica je Hini rekla da je potraga provedena sukladno važećim međunarodnim procedurama, a brod "Miho Pracat" nastavio je svoju plovidbu prema ranije planiranom odredištu.

Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade u Japanskom moru, nakon što je ujutro tog dana primijećen njegov nestanak.

Brod je na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini okrenut u suprotnom smjeru, zbog potrage koju je vodio Centar za traganje i spašavanje (MRCC) u ruskom Vladivostoku.

Uz brod, u potrazi su sudjelovali zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.

Temperatura mora za vrijeme potrage bila je oko 15 stupnjeva Celzijevih. U međuvremenu je brod pretražen, ali nestali pomorac na brodu nije pronađen.