Pomoćnici ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Krešimir Zadro i Stipe Mamić, te Milan Bošnjak iz Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetili su u četvrtak općinu Tomislavgrad kako bi se osobno uvjerili u opravdanost sufinanciranja prijavljenih projekata upućenih iz ove općine prema Vladi RH, u sklopu programa pomoći Hrvatima izvan domovine.

Tom prilikom upriličen je posjet HNK "Tomislav" i gradskom stadionu u izgradnji, gdje su ih s projektom njegove izgradnje i svime ostalim detaljno upoznali predsjednik kluba Ilija Bagarić Lila i općinski načelnik Ivan Vukadin.

Osim nogometnoga stadiona, gosti iz Zagreba posjetili su i Centar "Nova nada" u Kovačima, čiju je izgradnju financirala Vlada RH, kao i lokaciju buduće sportske dvorane u Brišniku, s čeme su goste upoznali načelnik Vukadin, ing. Ivan Radoš te ravnateljica Osnovne škole "Fra Mijo Čuić" Marija Karačić.

Budući da se svi projekti izvan RH sufinanciraju u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna, a prijavljeni projekti višestruko premašuju ovaj iznos, Vlada RH ove je godine uvela novinu po kojoj su na mjesta izvođenja radova upućena stručna povjerenstva koja će valorizirati i predložiti Vladi RH samo najbolje projekte za sufinanciranje. Odluka o odabiru  očekuje se uskoro, stoji u priopćenju iz Ureda načelnika općine.
 
Fena