U petak 14. rujna, nakon sv. Mise za sve žrtve uzdolske tragedije, predstavnici Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola, na čelu s predsjednikom udruge Josipom Prskalom, održali su sastanak s premijerom HNŽ-a dr. Nevenkom Hercegom.

Prskalo je iskoristio priliku permijera Hercega upoznati s aktivnostima koje Udruga provodi. Iako je proteklo malo vremena od osnutka, Udruga je uspjela realizirati nekoliko projekata od kojih je svakako najvrjednije spomenuti izgradnju Kulturno-edukacijskog centra sa spomen obilježjem za sve poginule branitelje u zoni odgovornosti 3. bojne brigade Rama.

Ovaj projekt realizira se u najvećoj mjeri sredstvima koje je Udruga osigurala preko Vlade RH, Ureda za Hrvate izvan RH.

Premijer Herceg je predstavnicima Udruge čestitao na postignutim rezultatima te obećao dati financijsku pomoć kako bi Udruga uspjela u potpunosti završiti izgradnju spomenika i otkriti ga 23. lipnja 2019., kada će biti proslava Dana bojne i 2. susret iseljenih župljana župe Uzdol u Uzdolu.

Udruga se posebno ponosi ovim projektom koji bar jedan dan u godini Uzdoljane okupi na svojim ognjištima i, unatoč svim tegobama, vrati im osmjeh na lice.

Dr. sc. Nevenko Herceg članovima Udruge ostavio je mogućnost da u budućem vremenu pripreme i drugi projekt kako bi u Uzdolu za nekoliko branitelja omogućili radno mjesto što će biti najbolji način ostanka i opstanka na rodnoj grudi.