Nakon što je prošlog tjedna u Ateni u navijačkim neredima ubijen navijač atinskog AEK-a, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je u srijedu na "uklanjanje raka huliganstva".

Čelnik UEFA-e iskoristio je dolazak na utakmicu Superkupa u Pireju između Manchester Cityja i Seville za susret s grčkim vlastima.

“Problem nasilja i huliganizma nije samo grčki, on je europski”, rekao je Čeferin na konferenciji za novinare nakon sastanka s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

“Pozivam sve na europskoj razini da iskorijene ovaj rak”, dodao je.

“Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo da se takva tragedija više ne ponovi”, istaknuo je predsjednik UEFA-e.

“Krivci će biti pronađeni i kažnjeni za ovo ubojstvo”, podržao je sa svoje strane grčki premijer, koji je također zatražio da se uspostavi “europski mehanizam za suprotstavljanje nasilju na stadionima i njihovo učinkovito kažnjavanje”.

Grčko pravosuđe u nedjelju je optužilo i odredilo pritvor protiv 105 osoba optuženih za sudjelovanje u incidentima. Trenutno se provodi analiza mobitela uhićenih hrvatskih navijača, javljaju grčki mediji. A već nekoliko dana su analizirani DNA uzorci i danas bi trebali biti objavljeni rezultati usporedne analize optuženika i žrtve.

Grčki premijer također je istaknuo da se s četvoricom predsjednika glavnih grčkih klubova dogovorio da “policija djeluje na stadionima i može kontrolirati ulaze”.