Glas potpore Iliji Petroviću iz Zlatne doline – Požeške kotline koju potpisuje predsjednik Ramske zajednice Požega i zamjenik načelnika općine Jakšić Mile Barišić:

Drage Ramkinje i Ramci,

Kao predsjednik Ramske zajednice i zamjenik načelnika općine Jakšić, koji sam i sin kršnog ramskog zavičaja upućujem Vam pozdrave iz Zlatne doline – Požeške kotline u kojoj se iz poznatih nedaća onog vremena naselio naš mnogobrojni narod. Nije bilo lako napustiti svoju rodnu grudu i tražiti koricu kruha u tuđini te brinuti se za svoju budućnost i svoje najmilije. Mlad sam obiteljski čovjek, otac četvero djece, Jakova, Šimuna, Petra i Dive Marije čije srce kuca za rodnim zavičajem mojih roditelja i predaka u koji rado dolazim.

Siguran sam da svi raseljeni Ramci budnim okom prate sva zbivanja u rodnom zavičaju pa tako i situaciju oko lokalnih izbora koji su pred vama želeći da se izabere najbolji kandidat.

Ovim pismom dajem punu podršku Iliji Petroviću kandidatu HDZ BiH Rama za načelnika Općine. Duboko sam uvjeren da je gospodin Petrović najbolji kandidat za načelnika i da je vrijeme za promjenu i izvršnoj vlasti te da na političku scenu kršnog ramskog kraja treba doći novo lice koje će vratiti optimizam i zaustaviti raseljavanje našeg naroda. Ne treba trošiti puno riječi i govoriti o Iliji Petroviću. On je dokazani vođa i treba dobiti povjerenje svog naroda. Uvjeren sam da će ove moje riječi doći do srca onih koji su još uvijek u dvojbi kome povjeriti svoj glas na predstojećim lokalnim izborima.

Što se tiče dosadašnjeg načelnika Joze Ivančića koji želi dobiti još jedan mandat mogu odgovorno reći da nije previše mario za iseljeni narod iz Rame. Duži niz godina sam u vrhu rukovodstva Ramske zajednice Požega, sada i predsjednik. Sjećanje me dobro služi da se nikad nije pojavio na našim tradicionalnim okupljanima „Ramskom silu“, niti nam je davao bilo kakvu, pa niti onu moralnu potporu u našem radu. Te činjenice govore više od riječi i za to nema nikakvih opravdanja.

Još jednom Vas pozdravljam i pozivam povjerite svoj glas Iliji Petroviću kandidatu HDZ BiH Rama za načelnika Općine za dobrobit svih nas i vas jer on nas neće iznevjeriti.

Mile Barišić, sin Luke i Nevenke rođene Filipović
Predsjednik Ramske zajednice Požega i zamjenik načelnika općine Jakšić