Predsjedavajući Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas kako neće doći do prekida proračunskog financiranja na razini BiH.

“Želim umiriti sve one koji su uznemireni zbog najava kako bi moglo doći do prekida financiranja zaposlenih – do toga sigurno neće doći”, istaknuo je Zvizdić.

On je dodao kako je riječ o ustavnom principu da ne može doći do blokade financiranja institucija i zaposlenih. “Proračun za raniju godinu će se koristiti i neće biti problema”, rekao je Zvizdić.

Zvizdić je napomenuo kako je odluka o privremenom financiranju i ranije donesena, te da nema razloga da ne bude donesena za idući kvartal.

“Vjerujem kako će ta odluka biti usvojena na idućoj sjednici”, istakao je Zvizdić.

Čini se kako Zvizdić ne čita portale jer bi u tome slučaju znao kako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prije nekoliko dana u intervjuu za Ero.tel rekao kako će hrvatskim predstavnicima u vlasti trebati jako velik i dobar razlog za donošenje nove odluke o privremenom financiranju.

-Jasno je da će plaće biti podijeljene za lipanj, ali one za srpanj neće. Sve će stati. Naravno, mi ne priželjkujemo takav oblik problem, ali bojim se kako on svakim danom postaje sve više realnost. Možda će nas i to motivirati da brže završimo posao oko formiranja Vijeća ministara. Dva puta smo usvajali odluku o privremenom financiranju, sada će trebati dobar razlog ili jasan plan da to treći put uradimo – rekao je Čović za Ero.tel prije nekoliko dana.

Ali očito kako ta informacija nije doprla do Zvizdića koji nastavlja glumiti da je situacija uredna i pod kontrolom. Ali nije!

Hrvatska strana jasno traži usvajanje proračuna za ovu godinu. I formiranje novog Vijeća ministara BiH. Teško je očekivati da će se popustiti pred tim zahtjevima. Jer ovakvo stanje je više neodrživo, a očito kako SDA planira nastaviti sa manipulacijama koliko god je to moguće.

M.K./Ero.tel