Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i temperaturom do 23 stupnjeva Celzijusa, javlja Anadolu.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

"Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, tijekom dana, s juga. Kiša se očekuje u noći sa srijede na četvrtak. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se u večernjim satima očekuju slabi lokalni pljuskovi. Jačanje juga tijekom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset, na jugu do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stupnja.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i vjetrovito s kišom i jačim pljuskovima. Očekuju se i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnja.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje promjenljivo vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Jačih pljuskova može biti u jutarnjim satima na području Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset, na jugu do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stupnjeva.