U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -6; Drvar -1; Bihać, Sanski Most 0; Bugojno, Ivan Sedlo, Prijedor 1; Sokolac 2; Banja Luka, Livno 3; Sarajevo 4; Srebrenica, Zenica 6; Tuzla 7; Bijeljina, Gradačac, Zvornik 8; Doboj, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 9; Stolac 11; Mostar i Neum 12 stupnjeva.

Danas će u Bosni i Hercegovini prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana u većini područjima se očekuje smanjenje naoblake. U prvom dijelu dana ponegdje u Bosni je moguća povremena i slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, prije podne sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. U večernjim satima u Bosni vjetar u skretanju na jugozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je moguća povremena i slaba kiša. Dnevna temperatura oko 5 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak će biti u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno u nizinama u Bosni će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.

U petak se očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.