U nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu M-17, Mostar - Sarajevo u mjestu Drežnica, nedaleko od Mosta branilaca Drežnice poginuo je vozač cisterne, Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo su iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je sudjelovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj.

On je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne je, kako smo saznali na licu mjesta pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Inače, u kombiju se nalazilo osam osoba, od kojih je sedam povrijeđeno, a nitko od njih, kako nam je potvrđeno nije životno ugrožen.

Pogled.ba