Imenom sam te zazvao: ti si moj! (Iz 43, 1)

Zahvalan nebeskom Bogu Ocu za sve milosti kojimavodi put mojeg života i svima vama, koji ste me na tom putu pratili svojim molitvama, primjerom i prijateljima, radosno Vas pozivam na slavlje

MLADE MISE

koju ću predslaviti u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, u subotu 13. kolovoza 2022. u 11 sati.

Nakon euharistijskog slavlja budite mi dragi gost i za obiteljskim stolom.

Duhovna priprava za slavlje Mlade mise kroz dane trodnevnice:

Srijeda, 10. kolovoza 2022. u 17 sati, svetu Misu predslavi vlč. Ljubo Zadrić
Čevrtak, 11. kolovoza 2022. u 18  sati, svetu Misu predslavi vlč. Davor Topić
Petak, 12. kolovoza 2022. u 17 sati, svetu Misu predslavi vlč. dr. Ivan Rako

Vlč. Josip Papak
mladomisnik

MLADOMISNIK JOSIP PAPAK - životopis

Josip Papak rođen je 3. listopada 1997. u Mostaru od oca Ivana i majke Ružice rođ. Galić. Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Kršten je u župi Gračac, a sakramente Prve svete Pričesti i Potvrde primio je u župi Prozor.

Obitelj mladomisnika Josipa živi u obiteljskoj kući u Prozoru. Roditeljima Ivanu i Ružici osim vlč. Josipa dragi Bog podario je još i dvije mlađe kćeri Moniku i Natali.

Mladomisnik Josip, polazio je OŠ Marka Marulića u Prozoru, a malo sjemenište i gimnaziju pohađao je u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku.

Nakon toga upisao je filozofsko-teološki studij na KBF-u u Sarajevu gdje je uspješno diplomirao 21. rujna 2021. i stekao akademsku titulu magistar teologije.

Službu lektorata i akolitata primio je u Vrhbosnskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu.

Za đakona je zaređen 24. listopada 2021. u vrhbosanskoj prvostolnici Srca Isusova u Sarajevu, a đakonski praktikum  imao je Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu i župi Presvetog Trojstva Novo Sarajevo.

Sveti red prezbiterata primio je 29. lipnja ove godine po rukama vrhbosanskog nadbiskupa u miru Vinka kardinala Puljića u sarajevskoj katedrali.

Poslije ređenja, mladomisnik Josip imenovan je ekonomom u Vrhbosnanskom bogoslovnom sjemeništu Sarajevo.