Na izvanrednoj Skupštini Ramske zajednice Požega za novu predsjednicu je izabrana Ivana Ivanika, a za njene zamjenike Božo Bošnjak i Dragan Kapčević.

Zbog zdravstvenih razloga dosadašnji predsjednik Mile Barišić nije mogao više obnašati tu funkciju iz kojeg je razloga i birano novo rukovodstvo.

U razgovoru s novoizabranom predsjednicom doznajemo kako ju veseli suradnji sa svojim zamjenicima Božom Bošnjakom i Draganom Kapčevićem koji su se svojim dosadašnjim radom u zajednici dokazali, u svim povjerenim organizacijama i aktivnostima.

U Nadzorni odbor su izabrani Stipo Gazilj, Stipo Bulaja i Ivica Barišić.

-Nastojat ću da Ramska zajednica Požega bude što prepoznatljivija uz organizaciju većeg broja kulturnih i zabavnih sadržaja. Želja mi je i da ostvarimo užu suradnju sa Zavičajnim KUD-om Rama iz Pleternice koji imaju različitije djelovanje od naše zajednice. Puno trebamo raditi i biti u zajedništvu kao iseljena Rama s rodnim krajem. Nastavit ćemo kao zajednica kao i prethodne godine organizirati odlazak na Kedžaru, na susrete Ramaca u Sesvetsku Sopnicu, na igru prstenova u Sveti Ivan Zelinu i druga mjesta gdje se okupljaju naši Ramci – rekla je Ivana Ivanika dodajući i kako će se nastaviti s organizacijom Ramskog sila u Jakšiću.

-U budućnosti očekujemo nastavak suradnje s Požeško-slavonskom županijom i općinom Jakšić koji nam pomažu u našem radu kao i drugim jedinicama lokalne samouprave koji budu prepoznali naš rad i aktivnosti – dodala je Ivana Ivanika očekujući pomoć i od grada Požege gdje je registrirano sjedište zajednice u kojem imaju i svoje prostorije u vlasništvu grada za koje plaćaju samo režijske troškove na čemu izražava i na tome veliku zahvalnost.

Kao novo rukovodstvo zajednice poticat će pisani i kulturni izričaj rodnog kraja i u tom smislu, a prema interesu i mogućnostima održavati događanja u određenim prigodama

Nova predsjednica, Ivana Ivanika je kći Ive i majke Danice r. Tanjić. Ivana je rođena u Požegi, a njeni roditelji, otac s Orašca, i mama iz Plože u Požegu odnosno Gornje Emovce doselili su 1973. godine.

Tekst i foto: Dražen Krstanović