Već pet dana vatrogasci DVD Rama, lovci i mještani se bore s požarima koji su zahvatili kilometarske površine, a četiri dana nakon što su zatražili pomoć iz zraka, helikopter Oružanih snaga BiH im još ne stiže.

Rama

Od 11:40 do 13:00 sati, gorio voćnjak i nisko raslinje u selu Borovnica.

Od 10:30 sati gori šuma i nisko raslinje u blizini sela Perići. Djemično ugašeno zbog nepristupačnosti terena u 12:40 sati.

Od 14:40 sati gori šuma i nisko raslinje u blizini sela Doščica. Djelomično ugašeno zbog nepristupačnosti terena do 16:30 sati.

Od 16:30 sati gori šuma i nisko raslinje između sela Duge i Donji Krančići. Djelomično ugašen do 19:00 sati.

Od 18:40 do 20:00 sati gori trava i nisko raslinje između sela Ometala i Ćališi.

Od 19:00 sati gori šuma između sela Duge i Donji Krančići. Djelomično ugašen zbog nepristupačnosti terena do 21:30 sati.

Predsjednik DVD-a Rama Duje Nevistić kazao je za Klix.ba kako je stanje izuzetno teško na požarištima i da se s vatrenom stihijom ne mogu izboriti bez pomoći iz zraka, koja ne stiže niti se najavljuje iako je poziv za pomoć uputila Civilna zaštita 21. ožujka.

“Trenutno su aktivna dva velika požara na kilometarskim površinama. Jedan s Duga ide prema Kranjčićima, a drugi od Luga prema Mluši gdje je ramska brana dužine preko dva kilometra. Teren je nepristupačan i ne može se doći do njih, a zbog vjetra se nekontrolirano širi i mijenja smjer kretanja, tako da mi možemo samo dežurati i braniti naselja i obiteljske kuće od vatre”, kaže Nevistić.