Sinoć oko 20 i 45 izbio je požar u centru Livna u stanu na gornjem katu zgrade u neposrednoj blizini Gradske uprave.

Premda su tek došli s požarišta u Kablićima pripadnici Vatrogasnog društva Livno odmah su intervenirali, no, imali su problema s pristupom budući da su gotovo sve sobe u stanu bile zakrčene različitim stvarima koje su gorjele.

Na lice mjesta uz vatrogasce, izašli su i djelatnici Komunalnog poduzeća i Elektro Livna, a kako je vatra zahvatila krovište, radi učinkovitijeg gašenja pomogla je i tvrtka „Elektro Krezo“ sa svojom dizalicom.

Intervencija je trajala jutros do tri sata, a požar je gasilo sedam livanjskih vatrogasaca te dva volontera, Zdenko Pašalić i Branislav Miloloža, vatrogasac iz Zagreba koji je u Livno došao na godišnji odmor, saznaje Vecernji.ba. 

Djelatnici PU Livno i MUP-a Hercegbosanke županije s protupožarnim inspektorom od jutros vrše očevid nakon kojega bi se trebalo doznati što je točan uzrok požara. Vatrogasci ističu kako je evidentno da je ta, a i susjedne zgrade, vrlo loše održavana te da je krajnjim naporima spriječeno da vatra preko krovišta pređe i na druge zgrade.