Indira Durmić, koja je bila kandidatkinja SDA za Zastupnički dom Parlamenta BiH, odlučila je odustati od izborne kampanje. Na taj čin ju je, kako navodi u pismu koje je uputila Povjereništvu GO SDA Tuzla, natjeralo više faktora.

''Klijentelizam i oportunizam razaraju Stranku demokratske akcije u Tuzli. Zbog unutarstranačkih previranja događa nam se da smo godinama sve slabiji, a ne jači kao stranka. Smeta me što nema volje u vodstvu stranke da se to promijeni. Smatram da ovakvom unutarstranačkom politikom koju trenutno provodite nema perspektive. Umjesto što razmišljate o očuvanju pozicija i osobnim interesima, trebali biste se konačno početi baviti pitanjima građana i interesima zemlje'', navodi u pismu Durmić.

Osobni interesi, grupacije, tabori, ponašanje pojedinih kandidata i članova izvršnih tijela, nesmotrenost, loša prezentacija javnosti, obmanjivanja, načini verbalne i neverbalne komunikacije u javnosti, navela je, bili su okidač ovoj odluci, prenosi Dnevni avaz.

''Neću biti sudionik lažnih obećanja narodu koji još gleda uprtih očiju u državotvornu stranku. Dok se caru ne kaže da je gol, car se ne može obući. A to je slika koja oslikava više nas, nego samog cara. Hvala na ukazanom povjerenju. Kandidaturu sam prihvatila s najboljim namjerama. Časno i pošteno sam željela raditi. Međutim, put do i ka ostvarenju rezultata nam se razilazi, stoga, neću biti dio tima u koji nemam povjerenje'', napisala je u svom pismu Indira Durmić.