Iako su u prva dva kola odigrali katastrofalno, u skladu s tim je i rezultat, Argentinci će dobiti još jednu priliku. Iako ih je dobar dio svjetske javnosti, a hrvatski dio iste je prednjačio u tome, već poslao kući, Gaučosi imaju šansu ipak proći skupinu kao drugoplasirani. Što ćeš, kako narod kaže, nekad se bolje roditi bez ku*ca, nego bez sreće!

Operacija teških rezova

No, svejedno, pred Argentinom je općenarodna uzbuna, opća mobilizacija – jer slijedi majka svih bitaka. Nigerija je jučer protiv Islanda pokazala dvije stvari – koliko je Island zapravo limitiran – i koliko je Hrvatska snažno povukla na Mundijalu. Filozofskim načinom gledajući, ove dvije premise daju nam konkluziju, odnosno zaključak, kako je Argentina zapravo najlošija reprezentacija u grupi i kako se nema čemu nadati niti protiv Nigerije.

Ali, i još stotinu puta ali, svi znamo da Argentina zna puno bolje, i da je sada, kada je opet dobila priliku, vrijeme da to i pokaže. Baš, onako, talijanski, imaju priliku od otpisanih se pretvoriti u uskrsnule ratnike – a jednom kada se domognu osmine finala to će biti već posve novi turnir. Sve će moći zaboraviti, ostaviti iza sebe, nulirati, resetirati…ali prije toga, u toj općoj mobilizaciji za zadnju utakmicu u grupi, da im ne bi bila zadnja na Mundijalu, Argentinci će morati dobro pročistiti čakre, definirati definitivnih i najubojitijih 11, te probuditi Messija iz emocionalne kome. I to u samo nekoliko dana.

Nigerija, od luzera do gospodara situacije

No, opet, nešto će se pitati i Nigerija, reprezentacija koju sam i sam otpisao nakon što protiv Hrvatske nisu odigrali ništa. Ispalo je da je Zlatko Dalić uškopio njihovu igru i učinio ih potentnom, ali bezopasnom reprezentacijom. Zelena nigerijska zmija izgledala je poput blavora.

To nisu znali Islanđani, ne samo da im je Gernot Rohr pročitao formaciju, praktično već na poluvremenu je znao što raditi dalje, nego ih je ubio njihovim oružjem – presingom, trkom  i ustrajnošću, pa su Islanđani najednom izdušili ne mogavši hvatati Nigerijce po travnjaku. I onaj promašeni penal Gylfi Sigurdssona bio je najbolji pokazatelj kako su Nigerijci natjerali Islanđane da se fizički i emotivno isprazne.

Raja s intenzivne…

Znači, ne otpisivati Nigeriju ni pod koju cijenu, ali teško je vjerovati da će Argentina baš tako amaterski, glupo, luzerski, propustiti iskoristiti poklon koji su im donijeli sami Super Orlovi. Bude li tako, neka ne dolaze na Mundijale bar jedno dvadeset godina…

A što ćemo s Islandom? Teorijski, oni mogu biti drugi samo ako pobijede Hrvatsku, a i to moraju uraditi s nekom gol razlikom. Zato ćemo ih za sada ostaviti na miru, da dođu sebi nakon poraza od Nigerije, da malo odmore u hladovini teorijskih pretpostavki.

Bljesak.info