Islamska država planirala je samoubilačke napade u Munchenu tijekom dočeka Nove godine, potvrdili su danas njemački dužnosnici.

Naime, njemačka policija evakuirala je sinoć glavnu željezničku postaju u Munchenu, kao i drugu postaju u Pasingu zbog neposredne terorističke opasnosti.

''Sinoć u 19.40 sati po lokalnom vremenu, Savezna kriminalistička policija obavijestila je policiju u Munchenu da raspolažu informacijama prema kojima grupa pet do sedam pripadnika Islamske države, navodno bombaša-samoubojica, priprema teroristički napad na grad'', rekao je sinoć na konferenciji za novinare šef munchenske policije Hubertus Andra.


Dodao je kako je 550 policajaca raspoređeno na ulicama. Dužnosnik je potvrdio da je policija dobila točnu lokaciju i vrijeme navodno planiranih napada, zbog čega je i reagirala, prenosi Srna izvještaj postaje Russia Today.

Munchenska policija je ponovo otvorila obje željezničke stanice jutros u 4.15 sati po lokalnom vremenu, dodajući da se pripadnici policije i dalje nalaze u stanju pripravnosti na obje lokacije.

U međuvremenu, u središtu Munchena, Nova godina je proslavljena bez incidenata.