Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Sarajevske županije protiv Dragiše Đogovića, Eldine Handžić, Emira Barakovića i Harisa Pandže zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Kako su priopćili iz Tužiteljstva SŽ, terete se da su u svojstvu medicinskih radnika od siječnja do kraja lipnja 2019. godine od pacijenata Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš" u više navrata uzimali novac za zdravstvene usluge mimo redovne blagajničke procedure.

Optuženi su, kako je navedeno, uz prethodni dogovor priopćavali pacijentima da su dužni platiti obavezne participacije za obavljene medicinske usluge i da to mogu učiniti na blagajni bolnice ili ambulanti osobno njima.

"Nakon što su pacijenti pristajali da izvrše plaćanje u ambulanti, u uvjerenju da plaćaju naknadu za obavljenu medicinsku uslugu, predavali su novac najčešće Eldini Handžić ili spuštali na sto u ambulanti u prisustvu Dragiše Đogovića, Emira Barakovića ili Harisa Pandže, pri čemu pacijentima nisu izdavane nikakve specifikacije ili potvrde o uplatama, a novac prisvajali za sebe", tvrde u Tužiteljstvu.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da se na glavnom pretresu, kako su priopćili iz Tužiteljstva SŽ, saslušaju 44 svjedoka, vještak ekonomske struke, izvođenje 221 materijalni dokaz, uključujući i izvođenje dokaza pribavljenih posebnim istražnim radnjama koje su provodili pripadnici MUP-a SŽ.