Steven Woolfe, europski parlamentarni zastupnik Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP), završio je u bolnici u Strasbourgu nakon sukoba tijekom sastanka europskih zastupnika te stranke.

U kratkoj izjavi za javnost, v.d. predsjednika stranke Nigel Farage rekao je sljedeće: "Duboko žalim što je nakon sukoba koji se jutros dogodio na sastanku eurozastupnika UKIP-a Steven Woolfe kolabirao i morao biti odveden u bolnicu. Njegovo stanje je ozbiljno. Čekam detaljnije medicinske nalaze nakon čega ću vas pobliže izvijestiti.", prenosi Index.

Prema izvorima iz stranke, Woolfe je imao "epileptički napadaj" i potom se onesvijestio nakon fizičkog okršaja s kolegom Mike Hookemom. Woolfe i Hookem su se navodno posvađali zbog spekulacija da bi Woolfe mogao prebjeći u Konzervativnu stranku.

Međutim, nešto kasnije i Woolfe je dao izjavu za javnost iz bolnice u kojoj je poručio da se osjeća dobro i da će ostati preko noći na dodatnim pretragama, javlja Guardian.

UKIP je inače imao značajnu ulogu u kampanji povodom referenduma o Brexitu, odnosno istupanju Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije. Brexit je na referendumu izglasan s 52% glasova za.

Nedugo nakon svoje najveće političke pobjede, Farage je pobjegao iz politike podnošenjem ostavke na mjesto predsjednika stranke. Međutim, Farage se morao vratiti na tu poziciju kad je njegova nasljednica Diane James podnijela ostavku, nakon samo 18 dana na čelu stranke.