Austrijska policija traga za Mariom M., Hrvatom podrijetlom iz BiH, koji je osumnjičen da je u okrugu Linz-Landa nožem u vrat ubo i teško ozlijedio  suprugu, 37-godišnju državljanku Austrije, a potom pobjegao u donjem rublju.

"Nezavisne" neslužbeno saznaju da je muškarac, kojeg danima traže policijske snage, rodom iz Srednjobosanske županije.

Kako prenose austrijski mediji sve se desilo u u Astenu, kada je 40-godišnjak u utorak rano ujutro nožem teško povrijedio suprugu, a u stanu su bila i djeca starosti 10 i 16 godina.

Muškarac je, prema pisanju tamošnjih medija, poslije zločina pobjegao bez mobilnog telefona i obuće, a na sebi je imao samo bokserice i majicu.

Navodno je desetogodišnja kćer pozvala pomoć oko 4.30.

Kako su djeca ispričala istražiteljima, čula se svađa para, ali nisu vidjeli kako se dogodio fizički sukob.

Iako je policija odmah stigla na lice mjesta, do tada je 40-godišnjak već bio pobjegao.

Povrijeđena žena primljena je u bolnicu i utvrđene su joj ozljede vrata, ali se uspješno oporavljala.

Istražitelji sumnjaju da je kazneno djelo počinjeno tijekom sukoba partnera.

Policija je zaplijenila nož za koji se sumnja da je korišten, a postoji mogućnost da je u pitanju kazneno djelo koje će biti okvalificirano kao pokušaj ubojstva.

Državno tužiteljstvo naredilo je uhićenje i javnu pretragu, a istragu je preuzeo Državni ured kriminalističke policije Gornje Austrije.

Lokalni portali su u srijedu pisali da nije bilo ni traga 40-godišnjaku, a policija je pomoć u njegovom pronalasku potražila od medija i građana.

U izvještajima mediji navode da su brojne patrole koje su bile naoružane i policijski helikopteri tražili muškarca te češljali stambeni blok, gledali u podrume i podzemne garaže, ali u srijedu mu nije bilo traga.

Djeca su ispitana o ovom slučaju i neko vijeme bi trebali ostati kod bake i djeda.