Prošlo je nešto više od 365 dana. Legendarni Nijemac Michael Schumacher je 29. prosinca prošle godine na skijanju sa sinom Mickom (14) otišao malo izvan staze, pao i glavom udario u kamen na skijanju u francuskim Alpama.

Brzo je prebačen u bolnicu, a doktori su odmah utvrdili da bi to bio njegov kraj da nije imao kacigu na glavi.

Ne može govoriti

I dalje nije jasno kako se takva nesreća može dogoditi, pogotovo iskusnom skijašu poput njega.

”Michaelu je sve bolje, ali i dalje ne može govoriti. Paraliziran je, nalazi se u invalidskim kolicima, ima i problema s pamćenjem” rekao je Philippe Streiff, Michaelov dobar prijatelj, prije mjesec i pol dana.

Ubrzo je uslijedio odgovor obitelji…

”Gospodin Streiff nije u kontaktu s nama i nikad nije ni bio. Ne znam odakle mu takve informacije” odgovorila je glasnogovornica Sabine Kehm.

U kakvom je stanju Schumacher znaju samo njegova obitelja i 15 specijalista koji svakodnevno rade na oporavku u njegovom domu u Glandu u Švicarskoj.

Odlazak sponzora

Sponzori ga napuštaju, iako postoje tvrtke poput Mercedesa i DVAG-a, koje su bez razmišljanja nastavile isplaćivati sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

”Kod ovakvih ozlijeda teško je išta prognozirati. Za tri godine mogao bi se u potpunosti oporaviti, tome se nadamo. Ali, moramo mu dati vremena” rekao je Jean-Francois Payen, liječnik koji je brinuo o Schumacheru u Grenoblu.

U subotu 46. rođendan

U subotu će veliki Nijemac proslaviti 46. rođendan. Već sad znamo da je bolji nego 45., kojeg je dočekao u komi.

S obzirom na napredak za godinu, ostaje nam nada da će za 47. rođendan biti u punoj formi, uz prepoznatljivi osmijeh od uha do uha.

(Avaz.ba)