Bivši živozidaš Branimir Bunjac komentirao je na Facebooku krah Živog zida koji nije uspio ponoviti odličan rezultat postignug na prethodnim izborima 2016. kada je osvojio 8 mandata. Naime, stranka jučer nije uspjela osvojila baš ni jedan mandat, a Bunjac je izdvojio trenutak i ljude za koje misli da su odgovorni za takav rasplet događaja.

“Ovo je trenutak kada je Živi zid spao sa 15 na nula mandata. Podmukla režirana snimka kakve se ne bi posramio ni Mao Tze Tung. Izrezano je 15 sekundi sa sastanka koji je trajao pola sata kako bi se mene prikazalo kao nekakvog krivca za raspad. Da možete vidjeti cijelu snimku sastanka vidjeli biste:

-kako Vladimira Palfi urla na Pernara koji napušta sastanak
-kako Sinčić plače jer mu žena ne da govoriti

-kako Vladimira urla ‘Živi zid je mrtav! Vili idi u Brisel!’
-kako svi zajedno, a posebno Dominik Vuletić, urlaju na mene i traže da potpišem izjavu kojom se odričem pošteno stečenog mandata u njihovu korist”, poručio je.

Palfi naredila montažu?

“Montažu snimke i njezinu distribuciju naredila je osobno Vladimira Palfi, iako sam je upozorio da je to krajnje politički štetno i u konačnici predstavlja kazneno djelo.
Na sastanku su još kao suučesnici u farsi sudjelovali Denis Martinić, Tihomir Lukanić, Želimir Schauer, Damjan Vucelić i kao obični promatrači Dolores Schauer i Ivana Delaš.

Neka se zna za povijest kada je propuštena prilika da se nešto stvarno promijeni u Hrvatskoj”, napisao je Bunjac u komentaru na Facebooku.