Otvaranju obnovljene Ferhat-pašine džamije u subotu u Banjaluci, koja je srušena tijekom rata u Bosni i Hercegovini, prisustvovao je i banjalučki biskup Franjo Komarica koji se pridružio u molitvi muslimanskim vjernicima.

Biskup Komarica zahvalio se "dragom Bogu što mu je omogućio da dočeka povijesni dan" i da sa svojim sugrađanima podijeli radost otvorenja džamije.

"Čvrsto vjerujem da nas je sve isti Bog stvorio i da smo dužni činiti jedni drugima dobro, a ne zlo. To je obaveza svakoga, osobito onoga koji vjeruje u Boga. Kao vjernik, molim Boga da svojim blagoslovom prati sve vas vjernike muslimane koji ćete mu se u ovom domu klanjati", istakao je Komarica, koji je potom prisustvovao klanjanju podne namaza.

Biskup se pridružio u molitvi muslimanskim vjernicima u novootvorenoj džamiji, a taj njegov potez je naišao je na odobravanje korisnika na društvenim mrežama.

"Ovdje đavo nije toliko moćan koliko se pravi važan", prenio je jedan od korisnika subotnju poruku biskupa Komarice i dodao: "Volim tog čovjeka".

"To smo mi to je Bosna i Hercegovina. Ovo je primjer poštovanja bez obzira kojem Bogu se molimo. RESPECT !" i "Svaka čast ovom velikom čovjeku", samo su neki od brojnih komentara u kojima građani izražavaju respekt prema Komarici, prenosi livno-online.

Banjolučka džamija Ferhadija, simbol tog grada koja je u cjelosti uništena u svibnju 1993. godine. Otvorena  je nakon petnaestogodišnje obnove u nazočnosti tisuća muslimanskih vjernika te najviših bosanskohercegovačkih dužnosnika i predstavnika vjerskih zajednica kao i turskog premijera Ahmeta Davutoglua čija je zemlja osigurala više od dva milijuna eura za proces obnove tog spomenika kulture.