Dvije osobe oduzele su si život nakon objave identiteta korisnika interntske stranice za preljubnike Ashley Madison, objavila je policija u Torontu  u Kanadi. Neki mediji javljaju da su, nakon objave podataka, zabilježeni pokušaji ucjene. Problem s objavom podataka s Ashley Madison posebno je ozbiljan u Saudijskoj Arabiji jer tamošnji zakoni predviđaju smrtnu kaznu za preljub.

Roditeljska tvrtka Avid Life Media nudi 500.000 kanadskih dolara (oko 326.000 eura) nagrade za informaciju o hakerima koji su ukrali podatke 37 milijuna korisnika diljem svijeta.

"Sustav je vješto hakiran", rekao je detektiv Menard iz policije Toronta. Pristup podacima nudi se na internetu međutim vlasti upozoravaju korisnike da budu oprezni jer zapravo ne znaju što skidaju. Tako umjesto željenih informacija mogu skinuti neki malware, spyware, adware ili virus, piše BBC.

Cijela priča se zakotrljala 12. srpnja kada su zaposlenici Ashley Madison stigli na posao i ,kao svakog jutra, otvorili svoje laptope. Umjesto uobičajenog startanja sustava, računalo je počelo svirati Thunderstruck benda AC/DC. Pojavila se poruka kojom su hakeri zatražili zatvaranje servisa.

Ovo je jedan od najvećih upada u sustav do sada. Jedinstven je i po tome što su hakeri ukrali privatne podatke milijuna ljudi. Policija je postavila twitter profil @AMCaseTPS i hashtag, #AMCaseTPS kako bi prikupljala korisne podatke, prenosi Danas.hr