Studentski centri u Mostaru za akademsku 2014./2015. godinu osigurali su smještaj za 580 studenata. Od ukupnog broja studenata, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru primit će 380 studenata dok u sklopu Univerziteta Džemala Bijedića Studentski centar prima 200 studenata, piše Dnevni list.

Za smještaj u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru mjesečna cijena iznosi 156 maraka, dok je prošlih nekoliko godina cijena iznosila 145 maraka. U cijenu su uključeni doručak, ručak i večera, korištenje tople vode, grijanje 24 sata tijekom zime, teretana te korištenje Sveučilišne knjižnice. U centru se također nalazi amatersko kino koje studenti koriste za seminare.

Od ukupnog broja studenata koje ovaj centar prima, 120 mjesta je za studente prve godine, a natječaj je u tijeku i traje do 15. rujna. Studenti starijih godina, njih 260, u ponedjeljak su se počeli useljavati u svoje sobe. Glasnogovornica centra Anita Glibić otkrila je za Dnevni list kako je vrlo veliki broj prijava primljen za studente starijih godina.

- Na jedan krevet primili smo tri prijave, tako je da je zanimanje za ovaj centar jako veliko. S obzirom na ovu činjenicu očekujemo da ćemo primiti i veliki broj prijava za studente prve godine, kazala je Glibić.

Ona još dodaje kako je ove godine centar za studente pripremio nove usluge, međutim, Glibić kaže da je još uvijek rano pričati o tome.

abcportal.info