WhatsApp konstantno radi na novitetima s kojima želi svojim korisnicima omogućiti više opcija i bolje iskustvo korištenja.

Među tim opcijama koje pripremaju i testiraju u beta verzijama aplikacija su npr. mogućnost korištenja jednog računa na više uređaja i, opcija koja je napokon i službeno dostupna – automatsko brisanje poslanog sadržaja, odnosno slika i videozapisa nakon njihova otvaranja i pregledavanja.

Još jedna opcija koju Zuckerbergova kompanija priprema, a koja će mnogima biti iznimno korisna jest opcija nestajućih poruka nakon – 90 dana.

Pored nove opcije brisanja poruka nakon njihova prvog pregleda, na WhatsAppu dostupna je i opcija nestajućih poruka nakon 7 dana. Dakle, tjedan dana nakon dopisivanje, poruke i sadržaj iz razgovora nestaju. Nove informacije kažu kako u WhatsAppu sada rade na opciju koja će omogućiti da poruke ostanu u razgovorima puno duže, čak tri mjeseca. Nakon toga one će nestati.

Kada bi takva opcija mogla postati dostupna, nije poznato, no treba podsjetiti na informacije od prije nekoliko mjeseci prema kojima tvrtka namjerava uvesti i opciju nestajućih poruka nakon samo 24 sata.

Sve do nedavno korisnici su morali sami brisati poruke za koje su željeli da ne budu dostupne na njihovim telefonima, no u kratko vrijeme WhatsApp je predstavio ili počeo s testiranjem različitih opcija koje će korisnici sigurno cijeniti i često upotrebljavati, prenosi Zimo.

Pored nestajućih poruka, na ovoj platformi se priprema i još jedna mala promjena, a ona se odnosi na preview linkova koji se šalju unutar razgovora. U budućnosti linkovi bi se trebali prikazivati jasnije, s većom slikom i boljim prikazom sadržaja samih linkova.