Ponovno prijeti opasnost izlijevanja rijeke na kostajničke ulice, što je u ovakvim situacijama redovna pojava.

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u 7 sati kod Jasenovca dostigla 688 centimetara, u pripremi su redovne mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Problema je sve više i u prometu između Hrvatske Kostajnice i Dvora, jer je voda već na kolniku državne ceste 47.

Najkritičnije je kod mjesta Kuljani, Golubovac i Unčani, gdje se zbog vode vozi usporeno, ali prijeti i potpuni prekid prometa.

Stanje s poplavom smiruje se u ponedjeljak u Gračacu nakon alarmantnog stanja i evakuacije 13 osoba iz četiri kućanstva, a pronađena je i živa i nestala osoba za kojom je tijekom noći trajala potraga, doznaje Hina u Stožeru Civilne zaštite.

Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje, priopćeno je u ponedjeljak iz Civilne zaštite Zadarske županije.

"U Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori. Zasad nisu poplavljeni stambeni objekti", rekao je načelnik Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Sve operativne snage na čelu sa vatrogasnim postrojbama,  stožerima Civilne zaštite Obrovca te predstavnicima Civilne zaštite Zadarske županije  i mještanima ulažu maksimalne napore u obrani od poplave.

Dio cesta u Zadarskoj županiji poplavljen je i zatvoren za sav promet, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na poplavljenom području Zadarske županije pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka i Split, Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a i djelatnici Hrvatske vode cijelu su noć s mještanima i ostalim operativnim snagama punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio Obrovca od nabujale Zrmanje, navodi Hina.