Ogromne poplave i tri tornada poharali su jučer središnje i južne dijelove SAD-a, javljaju američki mediji.
 
Tri tornada poharala su područje Kentuckyja, Tennesseeja i Arkansasa. Troje ljudi poginulo je u Kentuckyju, a jedna osoba poginula je u Arkansasu, javlja ABC News.

Jedna osoba poginula je u urušavanju kuće uzrokovanom snažnim vjetrom u okrugu Logan u Kentuckyju. U okrugu Simpson jedan muškarac poginuo je u poplavama. U okrugu Henderson pronađeno je tijelo muškarca u potopljenom automobilu.
 
Muškarac u Arkansasu poginuo je nakon što mu je snažan vjetar otpuhao kamp kućicu. U dijelovima Arkansasa puhao je vjetar brzine do 115 kilometara na sat.

Velika oluja poharala je i Missouri te nanijela materijalnu štetu. U Louisvilleu u Kentuckyju ovog mjeseca palo je više od 25 centimetara kiše ovog mjeseca, što je triput više od mjesečnog prosjeka. Spasilačke službe objavile su da je u noći sa subote na nedjelju izvršeno više od 100 akcija spašavanja.
 
Jučer je u Ohiu proglašeno izvanredno stanje zbog ogromnih poplava. Rijeka Ohio dosegla je najviši vodostaj u posljednjih 20 godina. Poplave će ostati prijetnja središnjem dijelu SAD-a tijekom ovog tjedna.