Poljaci su bili pognutih glava, a Tauron Arena u potpunom šoku. Da će im se nakon +6 protiv Francuske dogoditi -14 protiv Hrvatske, to nitko nije slutio, pišu Sportske novosti.

- Očito da je ovo bio prevelik teret za momčad. Nismo izdržali. Upali smo u mlin Hrvatske i doživjeli poraz, zbog kojeg nas je pomalo i sram. No, to je sport, Hrvatska je pokazala više, bila bolja i zasluženo ide u polufinale. Nama je krivo što pred ovom divnom publikom to nismo mi, ali pljesak za Hrvatsku na kraju sve pokazuje - kaže nakon što je skinuo naočale poljski adut broj 1 Karol Bielecki, koji nam je prijetio u početku, ali nije mogao sam.

Michal Jurecki svoj prvi i jedini gol postigao u 49. minuti, a bio je prvi adut Poljaka, njihov Tarzan...

- Igrali smo katastrofalno, nema opravdanja za ovo. Hrvatska nas je uništila.

Rafal Glinski, srednjak koji je pokušao povezati redove i u tome na trenutak uspio, spomenuo je naše “Poljake”.

- Znali smo koliko su opasni igrači koji igraju u našem Kielcu i to se pokazalo. Žao nam je da je ovako završilo, bili smo strašni optimisti nakon Francuske, ali europsko prvenstvo je natjecanje na kojem ništa nije nemoguće. Nismo ni sanjali o ovakvom porazu. Nadigrani smo.

Piotr Chrapkowski, koji je u obrani pokušavao izaći na kraj s hrvatskim osicama, neuspješno zaključuje:

- Odlazimo s Eura kako nismo htjeli otići i ispričavamo se svim navijačima. Naša je igra bila dramatično loša, teško je reći bilo što drugo nakon ovoga. Igrali smo kao da Euro nije u našoj zemlji. Za Hrvatsku komplimenti, to je bio najbolji meč iz Hrvatske, a naš najgori. Imali smo puno propuštenih prilika i pogrešaka u napadu, što je rezultiralo brzim rastom razlike koja na kraju djeluje nestvarno.

I svi ostali su vrtjeli sličnu priču. Naša je išla putem čudo, čarolija, a njihova putem katastrofa, užas...

- Ovo je bio veliki revanš Hrvatske za Katar prošle godine. Čestitke. Mi smo bili presigurni, a bili smo loši i tome se nema što puno dodati. Nadam se da nas navijači neće ostaviti do kraja - za kraj je rekao najopasniji Poljak u srijedu Michal Daszek.

Sportske novosti/SD