Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, na Facebooku je objavio usporedbu talijanskog i hrvatskog WC papira.

"Kako nas kradu", stoji u naslovu njegove objave. "Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola.

Ali … nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147g a hrvatska rola teži tek 69g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti", piše.

"Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo - ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže.

Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje. Ne znam hoće li ovaj post doći do nekog portala, ali svakako bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom.

Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica", napisao je.