Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 4
Javni red i mir: 0
Promet: 2

Izdvojeni događaji:

15. siječnja 2024.

J. Ž. (1961.), iz mjesta Proslap, općina Prozor - Rama, pristupila u prostorije Policijske postaje Prozor - Rama i prijavila nasilje u obitelji od strane njezinog muža S. Ž. (1962.), tako što je isti fizički napada i maltretira, a prije tri dana istoj je nanio i tjelesne ozljede. Prijavljena osoba je lišena slobode i nakon provedene kriminalističke obrade pušten na slobodu.

16. siječnja 2024.

Djelatnik Uprave šumarstva HNŽ/K Prozor - Rama putem telefona obratio se u Policijsku postaju Prozor - Rama i prijavio da je od strane N. N. počinitelja u mjestu Prodojnica odjel 112, posječeno i odvezeno sedam stabala jelove šume i sedam stabala bukove. Prilikom vršenja očevida na licu mjesta bio je prisutan i čuvar šume HNŽ/K Prozor - Rama, a tom prilikom je utvrđeno da je posječeno šest stabala jelove i 10 stabala bukove šume.

19. siječnja 2024.

A. S., rođen 2003. godine, putem telefona obratio se u Policijsku postaju Prozor - Rama i prijavio da njegov punac S. S. i punica M. S. putem telefona upućuju pozive i šalju SMS poruke uznemirujućeg i prijetećeg sadržaja njemu, njegovoj ženi i djeci te njegovim roditeljima. Isti navodi da su prijavljeni navedene poruke slali više puta u zadnjih 20 dana, a da on to sve ima zaprimljeno i sačuvano na svom mobitelu, na supruginom mobitelu i na mobitelima svojih roditelja. Upoznata kriminalistička policija.

21. siječnja 2024.

A. Š. (1958.) iz mjesta Lizoperci prijavila da nju i njezinog muža S. Š. (1955.) već duže vrijeme maltretira i uznemirava te prijeti da će ih zaklati njihov sin A. Š. (1990.) iz mjesta Lizoperci. A. Š. lišen slobode.

Ostali događaji:

21. siječnja 2024.

M. V. (1955.) iz mjesta Ripci, prijavio da je na njegovoj garaži u mjestu Ripci, naselje Matkovići, izbio požar koji je zahvatio garažu i njegovo putničko motorno vozilo marke "Mercedes 190" koje se nalazilo u garaži. Na lice mjesta izašli pripadnici DVD Rama koji su pristupili gašenju.

Radio Rama