Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 1
Javni red i mir: 1
Promet: 2
 
Izdvojeni događaji:

Na temelju naredbe općinskog suda Konjic i plana OKP-e PU-e Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, SKP MUP-a uz podršku tri tima JOP-a MUP-a HNK/Ž-a, izvršen je pretres i racija u ugostiteljskom objektu diskoteke „NO LIMIT“ u ulici Kralja Tomislava u Prozoru, vl. B.F.

Prilikom pretresa osoba zatečenih u objektu pronađeno je: kod A.C.(2000) iz mjesta Varvara općina Prozor-Rama digitalna vaga za precizno mjerenje s natpisom „Power“CR 2032*1. Kod R.I.(2000) iz Prozora limena kutija sa zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i pakovanje rizli. Kod J.B.(1995) iz mjesta Rumboci bijela praškasta tvar u PVC foliji, koja asocira na opojnu drogu „Speed“. Kod L.L. (1998) iz mjesta Gmići jedno okruglo pakovanje zeljaste tvari, koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“, a vezano za KD posjedovanje i uživanje opojnih droga iz čl. 239 st.1 KZ FBiH, dok je kod zaštitara u objektu I.M.(1987) iz Širokog Brijega pronađen pištolj; 1775 predmet KD-a neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja bitnih dijelova za oružje čl.65 ZOOiS HNK/Ž i sprej za omamljivanje „CS GAS“ predmet prekršaja, dok je na podu objekta pronađena odbačena PVC folija s praškastom tvari (dva komada).

Također kod zaštitara objekta pronađeni su predmeti prekršaja i to kod N.M. (1997) iz Mostara teleskopska palica, kod J.G. (1988) iz Širokog Brijega teleskopska palica i elektro šoker. Odmah po tom temeljem usmene naredbe izvršen pretres pmv marke „Mazda“ O01-T-747 vl. A.C., gdje je pronađen manji smotuljak u celofanu s bijelom praškastom tvari i veći smotuljak u celofanu s bijelom praškastom tvari. Također po usmenoj naredbi izvršen je pretres pmv marke „Mercedes“ J20-M-900 vl. B.B. (1998) iz Ometala, gdje je pronađen jedan grumenčić zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“.

Odmah po završetku pretresa slobode su lišeni i dovedeni u službene prostorije: A.C., R.I., J.B., L.L., B.B. i I.M. radi poduzimanja kriminalističke obrade. Svi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti uz izdane potvrde o izuzimanju. Nakon poduzete kriminalističke obrade iz službenih prostorija pušteni su  R.I., J.B., L.L., B.B. i I.M., dok je A.C. zadržan u službenim prostorijama radi daljne kriminalističke obrade.

Nadzor prilikom vršenja pretresa i racije vršili su ravnatelj policije MUP-a HNK/Ž-a i načelnik PU-e Konjic.

Iz područja Javnog reda i mira

E.N.(1972) iz Prozora, došao u PS Prozor-Rama i prijavio daje u Caffe baru „Pacific u Ulici Nikole Šopa u Prozoru M.K. (1982) iz Prozora fizički napao njegovog sina N.N. (2003). Izlaskom na lice mjesta patrola policije utvrdila da je došlo do međusobne tučnjave između M.K. i N.N. Tom prilikom je N.N. zadobio lakše tjelesne ozljede koje su utvrđene u Domu zdravlja Rama.

Radio Rama