Na području Policijske postaje Prozor Rama u proteklih tjedan dana zabilježena su četiri kaznena djela. Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, i dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih - kazao je za Radio Ramu Načelnik operativnog centra PU Konjic Sead Hakalović.

Izdvojeni događaji:

- S.H. (1946.) prijavio je da je u mjestu Gorača, na lokaciji Garevina, u zadnjih mjesec dana, od strane nepoznatog počinitelja ili više njih, izvršena bespravna sječa šume.

- Ž.P. (1990.) iz Prozora prijavila je da je na svoj mobilni telefon putem Facebooka primila više poruka prijetećeg sadržaja.

- I.B. (1948.) iz mjesta Hudutsko prijavio je da mu je tijekom noći s 5. na 6. veljače, od strane nepoznatog počinitelja izvršena provala u obiteljsku kuću u mjestu Slatina, općina Jablanica, iz koje je otuđen set viljuškastih ključeva.

- NN osoba je prijavila da je u podrum kuće, koja je trenutno nenastanjena, vlasništvo L. i I.R., koja se nalazi u ulici Vitomira Lukića u Prozoru, ušla njemu nepoznata osoba. Patrola policije izašla je na mjesto događaja i u podrumu kuće zatekla A.K. (1981.), koji je za otuđenje pripremio više tehničkih stvari. Imenovani je lišen slobode i zadržan u prostorijama policije.

- S.O (1968.) iz Prozora je prijavila da je već duže vrijeme uznemirava, i prijeti da će je fizički napasti, njen djever F.O. Ista je navela da F.O. posjeduje lovačku pušku i dva pištolja za koje nema potrebnu dokumentaciju. Po naredbi općinskog suda Konjic, izvršen je pretres kuće, izuzeta je lovačka puška i dva pištolja.