Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 4
Javni red i mir: 1
Promet: 0

Izdvojeni događaji:

4. rujna 2023.

M.M. (1974) s Gmića, telefonski dojavio da su iz unutrašnjosti obiteljske kuće njegovog brata I.M. u mjestu Gmići općina Prozor-Rama, od strane N.N. počinitelja otuđeni ključevi, s kojima je iz garažnog prostora otuđeno terensko vozilo marke Suzuki Vitara, zelene boje, njemačkih registarskih oznaka, vl I.M.

5. rujna 2023.

- A.S. (2003) pristupio u PS Prozor-Rama i prijavio da S.S. (1980), otac njegove supruge N.S. ne želi istu odjaviti s porezne kartice, te da zbog toga ima problema jer mu supruga ne može ostvariti zdravstveno osiguranje.

- Zbog osnovane sumnje da je počinio K.D. iz čl.347 st 1. KZ FBiH (lažno prijavljivanje), slobode je lišen M.M. (2005) iz Prozora-Rame. Poduzetim radnjama na licu mjesta, a po prijavi o otuđenju vozila, utvrđeno je da isto nije otuđeno, već da se dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao M.M., s vozilom „Suzuki Vitara“, čije je otuđenje prijavljeno u tijeku noći 4. rujna 2023. godine. Kao suvozač u vozilu se nalazio P.I. koji je zadobio tjelesne ozljede. Izvršen je uviđaj prometne nezgode, a u 18,30 sati nakon završene kriminalističke obrade na slobodu je pušten M.M.

1. rujna 2023.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda Konjic, a prilikom lišavanja slobode osobe A.B.(1969) iz Prozora, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke „VW Tuareg“ koje isti koristi, i tom prilikom je pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje, na kojoj su vidljivi bijeli praškasti tragovi koji asociraju na opojnu drogu.

Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira:

4. rujna 2023.

E.Š. (1989) Škrobućani općina Prozor-Rama, telefonski dojavila da je E.G.(1977) Škrobućani, pred njenu obiteljsku kuću te prijetio da će ubiti nju i njenog supruga A.Š.(1981). Patrola policije izišla na lice mjesta i prijavljenog E.G. privela u P.S. gdje je od istog uzeta izjava. Od E.Š. i A.Š. također je uzeta izjava, nakon čega je E.G. pušten iz PS.

Karakteristični događaji iz oblasti prometa:

5. rujna 2023.

U 13,00 sati u DS PS Prozor-Rama, telefonom se obratila M.M.(2000) Prozor-Rama, te obavijestila da je vozilo „Suzuki Vitara“ vlasništvo njenog oca M.I., čije je otuđenje prijavljeno u toku noći 04./05. rujna 2023. godine, od strane mještana pronađeno u mjestu Gmići, na livadi ispod puta, te da je naj vjerovatnije sletio s puta, uslijed čega je vozilo znatno oštećeno. Djelatnici PS Prozor-rama izvršili su očevid.

Radio Rama