Na području Policijske postaje Prozor Rama u proteklih tjedan dana prijavljeno je 5 kaznenih djela. Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira. Dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih - objavljeno je u policijskom izvješću PU Konjic, prenosi Radio Rama.

Izdvojeni događaji:

- M.A. (1949.) iz mjesta Dobroša, prijavila je dana 3. rujna, da joj je u crkvi u Prozoru od strane NN počinitelja ukraden novčanik s novcem i dokumentima.

- PS Prozor-Rama zaprimila je dana 3. rujna prijavu od Općine Prozor-Rama u kojoj je navedeno da je više građana prijavilo Općini da se na lokalitetu Makljena vrši krađa državne šume.

- M.J. (1986.) iz mjesta Ripci, dana 5. rujna telefonom je dojavio da mu je 4. rujna NN počinitelj oštrim predmetom zaparao putničko motorno vozilo marke Golf V, dok je isto bilo parkirano u ulici Kralja Tomislava u Prozoru, iza zgrade općine.

- K.V. (1962.) iz Prozora prijavila je dana 7. rujna da je na parkingu u ulici Splitska, od strane NN počinitelja oštećena jedna guma na njenom putničkom motornom vozilu Golf.

- Patrola policije obavijestila je dana 8. rujna da je u mjestu Šćit, od strane NN počinitelja, otuđen novčanik, vlasništvo I.B., u kojem se nalazilo: jedan sat, 1130 eura, 2000 kuna, osobna karta Republike Hrvatske, zdravstvena iskaznica, kartica banke i osobna karta na ime muža B.B.

- Dana 8. rujna patrola policije za vrijeme vršenja redovitih poslova uočila je da B.F. 1995. upravlja s putničkim motornim vozilom BMW bez registarskih oznaka, kojom prilikom je isti škripom naglo povećavao brzinu vozila. Patrola policije je B.F. dovela u PS Prozor-Rama a pošto je bio u vidno pijanom stanju, istom je ponuđen alkotest, što je ovaj odbio. Pošto je postojala opasnost da će nastaviti s vršenjem prekršaja isti je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje, te će protiv njega biti podnesene odgovarajuće prijave.