Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 3
Javni red i mir: 1
Promet: 0

Izdvojeni događajii:

1. travnja 2024.

S. M. čuvar šuma HNŽ-a rajon Prozor - Rama putem telefona prijavio da je izbio požar u rajonu Grkašnice gdje gori trava i nisko raslinje, a u jednom dijelu požar je ušao u privatnu i društvenu jelovu šumu, kojom prilikom je opožarena veća površina. Na licu mjestu zatečen prijavitelj i djelatanici DVD-a Rama te desetak mještana koji su pomogli u gašenju požara, koji je stavljen pod nadzor oko 18:30 sati.

4. travnja 2024.

F. B. (1983.) iz Prozora, prijavio da mu je tijekom proteklog dana od strane N. N. počinitelja oštrim predmetom oštećeno prednje vjetrobransko staklo i poklopac motora na vozilu Volkswagen Tiguan, koje se nalazilo parkirano na prostoru bivšeg poduzeća "Putnik" u Ulici kralja Tomislava u Prozoru.

6. travnja 2024.

Patrola policije prilikom pojačane kontrole prometa u mjestu Ponir zaustavili putničko motorno vozilo "Passat", kojim je upravljao M. U. (1998.) iz Ploče. Vozilo privremeno oduzeto zbog neposjedovanja važećih dokumenata za vozilo tj. neregistrirano, kao i registarske pločice uz izdanu potvrdu o privremenom izuzimanju predmeta. U vozilu se nalazio M. U. (1996.) iz Ploče koji je patroli policije dobrovoljno predao jedan "joint", limenu kutiju u kojoj se nalazila zeljasta tvar "marihuana" pakiranje rizle i dvije mrvilice.

Policijski službenici Policijske postaje Jablanica izvršili kontrolu putničkom motornog vozila marke "Golf" kojim je upravljao S. D., općina Prozor - Rama, a na mjestu suvozača se nalazio B. I., općina Prozor - Rama. Kontrolom osoba i vozila pronađena je veća neutvrđena količina smeđe tvari koja asocira na opojnu drogu heroin. Nakon završene kriminalističke obrade osoba B. I. i S. D. pušteni iz prostorija za zadržavanje.

Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira:

V. K. (1990.) zaposlenica Benzinske crpke TI-OIL iz Prozora, prijavila narušavanje javnog reda i mira tako što ju je na navedenoj benzinskoj crpki u mjestu Ponir, fizički, a potom i verbalno napao K. B. (1988.) iz mjesta Rumboci.

Radio Rama