I dalje se usložnjava situacija s koronavirusom na području Gračanice, čulo se na današnjoj sjednici Gradskog stožera civilne zaštite.

Objelodanjeno je da se nedavno dogodio i incident u vezi s COVID-19. Naime, jedna ženska osoba, iako je znala da je pozitivna na koronavirus, otišla je na posao. Kako je policija nije zatekla u kućnoj izolaciji, brzom reakcijom je pronađena u firmi i odmah vraćena kući.

Pomoćnik ravnatelja za medicinske poslove gračaničkog Doma zdravlja Suljo Mehanović kazao je kako se zaključno sa 16. srpnjom broj zaraženih na području grada popeo na 20. Poznato je da je i jedan nemedicinski zaposlenik Doma zdravlja pozitivan na COVID-19. U izolaciji se nalazi 98 osoba.

"Kao kontakti u kućnoj izolaciji se nalaze četiri liječnika Doma zdravlja i četiri vozača Službe hitne medicinske pomoći. Oni su testirani i svakog trena očekujemo rezultate njihovog testiranja", izjavio je Mehanović.

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić je rekao da se boji situacije, posebno epidemije većih razmjera i ulaska virusa u firme.

"Vidimo da korona ulazi u zdravstvene ustanove, to nije dobro i jednostavno se bojim zaraze većih razmjera. Od inspektora i policije zahtijevam da se više puta nađu u trgovačkim centrima u kojima slabo tko od kupaca nosi masku.

Potrebno je voditi računa i o mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Mi ćemo pomoći nabavku zaštitnih odijela i maski za naše dvije zdravstvene ustanove, Dom zdravlja i Opću bolnicu te 15 tisuća maski za građanstvo
", rekao je Helić.