''Policijski službenici PS Živinice u suradnji s Tužiteljstvom Tuzlanske županije poduzimaju mjere i radnje na dokumentiranju djela trganja zastave Republike Hrvatske'', potvrđeno je iz MUP-a tuzlanske županije za portal Bljesak.info.

Kako je potvrdio Izudin Šarić, glasnogovornik županijskog MUP-a, policija zna tko je počinitelj, ali je osoba trenutno nedostupna.

''Poznata je osoba koja je počinila djelo, a tužitelj će odlučiti postoje li elementi kazneog djela, kao i koje dalje korake poduzeti u vezi s istim'', navedeno je iz MUP-a.

Portalu Bljesak.info potvrđeno je kako su službenici OKP PU Živinice identificirali i pronašli osobu koja je tijekom kriminalističke obrade priznala podmetanje požara u Donjim Dubravama prilikom čega je izgorjela štala i krava obitelji Antunović.

''Radi se o 21-godišnjaku iz Donjih Dubrava. Županijskom tužiteljstvu će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom KD "Oštećenje tuđe stvari" iz čl. 293 stav 1 KZ FBiH protiv imenovanog'', navodi MUP.

Što se tiče skrnavljenja kapelice svetog Ante Padovanskog u mjestu Bukinje, koja je već 19 put oskvrnavljena.

Iz MUP-a Tuzlanske županije potvrđeno je kako je ukradena rešetka s prozora kapele te da službenici OKP PU Tuzla u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom rade na pronalasku izvršitelja navedenog kaznenog djela.

Inače, zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić posjetili su danas obitelj Antunović, u mjestu Donje Dubrave nedaleko od Tuzle, kojoj je nedavno zapaljena staja za stoku.

Ivo Antunović, vlasnik, smatra da je razlog za podmetanje požara taj jer je spomenutom počinitelju, inače susjedu, zabranio da nelegalno skida ugalj s trake koja prolazi pored staje koja je zapaljena.

Del Vechio je ocijenio da institucije ne reagiraju pravovremeno te da je ovo treći slučaj u pola mjeseca na području Tuzlanske županije.

Podsjetio je da je oteta hrvatska zastava od svatova i potrgana, te da je oskrnavljena crkva, a potom i zapaljena privatna imovina.

''Nisu pokrenute radnje koje će to sankcionirati. Bojimo se što je sljedeći korak. Tražimo da se kazne oni koji čine kaznena djela'', naglasio je.

Istaknuo je da sve to nisu dobre poruke za suživot koji se mora graditi.