Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja, kada je na travnjaku nogometnog stadiona Poljud u Splitu uočen simbol svastike, splitska policija objavila je videozapis, koji je snimljen u noći 8/9. lipnja 2015.

''Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u svezu s navedenim događajem.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju.

To mogu uraditi osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail [email protected]'', stoji u priopćenju splitske policije.

Podsjetimo, splitski kukasti križ poprilično je podigao prašinu u javnosti, o njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji, a Hrvatski nogometni savez još uvijek čeka kaznu zbog tog incidenta.

Policija još uvijek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se, herbicidom dan prije utakmice zalile travnjak iscrtavajući tako kukasti križ.

U traženju krivaca za sad nije pomoglo ni 88 postavljenih kamera na i oko stadiona. Tjednima su se u medijima vodile polemike je li to djelo domaćih navijača ili nekoga drugog, no i dalje ostaje nepoznato tko je počinitelj.