Pripadnici MUP ZDŽ nastavljaju i danas potragu za dvojicom turskih državljana koji su u utorak, oko 14.00 sati, na gradilištu autoputa Koridora Vc pali u rijeku Bosnu u regiji naselja Kahrimani kod Žepča.

-Timovi specijalne policije su već na terenu. Pretražuju se usporedo i korito rijeke Bosne i obala - potvrdila je Feni glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Alić.

Utopljenici su radnici turske tvrtke Cengiz Innsat, koja gradi poddionicu Poprikuše – Nemila. Na tom je gradilištu jučer izvršen i policijski uviđaj, kojim je rukovodio dežurni županijski tužitelj Tužiteljstva ZDŽ Dževad Zahirović.

-Tužitelj je, nakon izvršenog uviđaja, kojem su osim policijskih službenika nazočili i federalni te županijski vještaci zaštite na radu, saslušao i svjedoke događaja. Sada se očekuju nalazi vještačenja - kazala je u izjavi za Fenu glasnogovornica Tužiteljstva ZDŽ Asmira Redžić.

U potragu za stradalim uključeni su i članovi gorske službe spašavanja i civilne zaštite iz više gradova te sportskih klubova sportova na vodi, ali i građani iz nekih naselja uz rijeku Bosnu kroz ZDŽ.