Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova SŽ radeći na rasvjetljavanju kaznenih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je osoba inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine, priopćeno je danas iz sarajevske policije, piše N1.

Kako je navedeno u priopćenju, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedena osoba trenutno ne može dovesti u vezu s izvršenim kaznenim djelima, te je on, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predan na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegova nazočnost i nadzor nad istim.

"Policija SŽ pod nadzorom nadležnog Tužiteljstva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenih kaznenih djela", priopćeno je.

Državljanin Maroka čija je fotografija objavljena, a za kojeg se pretpostavlja da je jedan od izvršitelja ubojstva na Ilidži, uhićen je jučer, potvrdila je ranije glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić.