Britanski policajac s nevjerojatnim talentom za prepoznavanje lica Andy Pope u svojoj je karijeri identificirao više od 2000 osumnjičenika, piše BBC.

Policajac iz okruga West Midlands izjavio je kako može nečije lice pamtiti godinama, a vješt je i u prepoznavanju traženih osoba i kada su im lica pokrivena.

U njegovoj policijskoj postaji prepoznali su ga prije dvije godine kada je 'u džepu' imao 1000 identificiranih sumnjivaca, a sada se nada da će doći do brojke od 2.500 do 2022. godine.

Andy Pope iz Redditcha kaže kako ne zna objasniti svoj talent.

- Jednostavno mi instinkt govori da je to ta osoba i srećom se pokazuje da sam u pravu, kaže Andy, čiji je nadimak 'Memory Man'.

- Iako je ova godina bila totalno drukčija od drugih, na uobičajeni način sam se pripremao za posao. Nastojao sam biti u potpunosti informiran o fotografijama traženih osoba i isplatilo se.

Andy Pope radi u Birminghamu i patrolira prometna čvorišta u okrugu West Midlands, a većinu vremena provodi u vlakovima i autobusima.

Njegov osobni rekord je 17 sumnjivaca identificiranih u jednom danu, a dogodilo se jednom da je uspio prepoznati muškarca u restoranu dok je čekao na semaforu.

Karijeru u policiji započeo je 2012. godine i jedan je od samo 20 članova Udruženja super prepoznavatelja, tijela koje zastupa osobe s izvrsnim sposobnostima pamćenja i koje želi da ta vještina bude prepoznata kao grana forenzike.