Meksička policajac koji je sudjelovao u uhićenju sina poznatog narkobosa Joaquina 'El Chapo' Guzmana ubijen je na parkiralištu.

Likvidaciju su snimile kamere te se na video snimkama vidi kako u srijedu ujutro dva naoružana muškarca izlaze iz crvenog automobila s poluautomatskim puškama i pucaju na bijeli Nissan.

Zasjeda je trajala manje od 30 sekundi, no za to su kratko vrijeme napadači uspjeli pogoditi bijeli automobil s najmanje 150 metaka, piše Daily Mail.
 

Ubili ga na parkiralištu

Crveni automobil pratio je bijeli do parkirališta ispred trgovačkog centra u Culiacanu, glavnom gradu meksičke savezne države Sinaloa.

Policajac, identificiran kao Eduardo N. (32), a koji je poginuo tijekom ovog napada, pripadao je elitnoj postrojbi državne preventivne policije. Prema informacijama iz lokalnih medija, službenik je 17. listopada sudjelovao u uhićenju Ovidia Guzmána Lópeza, sina šefa narko kartela 'El Chapo' Guzmana.

Lokalne vlasti istražuju incident i provode istragu o tome je li za ovaj napad odgovorna kriminalna banda, prenosi Index.hr