''Glavnina onih koji nisu vjerovali da je moguće da hrvatski narod ostane politički narod u BiH, osobito nakon vlasti nekih alijansi i platforme, danas to razumiju. Danas nema napretka, opstanka i razvoja, nema europske Bosne i Hercegovine bez hrvatskog naroda, koji i predvodi ključna obilježja na tom putu'', rekao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović na predizbornom skupu u Posušju.

Dodao je kako treba ''izgraditi Posušje i zapadnu Hercegovinu tako da se ovdje živi bolje''.

''Simbolični pokušaji koji dolaze iz Sarajeva, vidjet će te, vrlo brzo će nestati. Jer jedino zajedno s Bošnjacima i Srbima, zbog naših odnosa, kao u Ustavu BiH, mi možemo graditi modernu BiH, brzo donositi zakone i nama kao najmalobrojnijem narodu to treba. Nama treba uređen sustav, društvo u kojem ćemo lako pokazati svoje sposobnosti'', rekao je Čović.

Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a i nositelj županijske liste za Skupštinu ZHŽ-a kazao je kako je ova županija prepoznata u službenim statistikama kao najrazvijanija županija u Federaciji, kao i općina Posušje, mjesto za život povoljno za strana ulaganja.

''Nije uvijek tako bilo, ali da ne idemo u prošlost i ne spominjemo probleme, danas govorimo o projektima, razvojnim strategijama, europskim fondovima i obećavamo da ćemo i nakon ovog mandata zadržati ovu županiju na poziciji najrazvijenije županije u Federaciji BiH. Županija je odskočna daska iz koje lansiramo svoje predstavnike u Dom naroda, a Dom naroda je linija obrane. Dok imamo odgovorne i legitimne ljude u tom Domu, neće proći nikakvi nametnuti zakoni i nećemo biti manjina. Dok imamo legitimnog člana Predsjedništva, ne moramo se bojati'', naglasio je Ćosić, koji se uz Čovića te Ivicu Pavkovića i Predraga Kožula obratio skupu.