Hamburška policija napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je ubijeno sedmero ljudi smatra izoliranim incidentom, objavila je agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore. Policija je kazala da su na licu mjesta našli mrtvu osobu za koju vjeruju da bi mogao biti napadač.

Motiv nepoznat

Motivi napada zasad su nepoznati. Nepoznati počinitelj ubio je hicima iz vatrenog oružja najmanje sedam, a ranio više osoba u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu. Policija je dojavu dobila oko 21:15.

Policajci koji su ušli pronašli su ljude koji su "bili ozbiljno ozlijeđeni vatrenim oružjem, a neki su bili ubijeni", rekao je Holgen Vehrein, glasnogovornik policije.

"Policajci su čuli i pucanj s gornjeg dijela zgrade te su se popeli na kat gdje su također pronašli jednu osobu. Za sada nemamo indicija da je počinitelj pobjegao", dodao je.

Prethodno je policija pozvala građane putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu. "Potražite sklonište što je brže moguće", pisalo je u poruci.

Istodobno su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire netočne informacije. Mjesto napada policija je ogradila i ondje su sada specijalne postrojbe.

Napadač je mrtav?

Njemački mediji prenose policijske informacije s terena te navode kako nema indicija da je počinitelj u bijegu. "Postoji mogućnost da je počinitelj u hramu, možda čak i među mrtvima. Osoba koja je u gornjem dijelu zgrade je mogući počinitelj, odnosno, jedan od njih", rekao je policijski glasnogovornik.