Misteriozni nestanak mladog Splićanina Mateja Periša još uvijek je obavijen velom tajne, a novi moment u potrazi potencijalno donese snimke nadzornih kamera koje je objavio beogradski tabloid Alo.

Na snimkama se vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama. U jednom trenutku pokušava zaustaviti taksi, ali ga vozač ne prima u vozilo.

Na posljednjoj od triju snimki koju je objavio spomenuti portal, vidi se osoba koja pliva Savom uz obalu pored Beton hale.
 

Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao, rekao je Periš.