Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove i jezera.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu Livno-Kamensko, zbog čega će se prometovati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je promet kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Promet je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za promet zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), prometuje se naizmjenično,jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na magistralnom putu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini, gdje se vozila propuštaju naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, priopćava BIHAMK.

Bosna i Hercegovina je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući zbog poslovnih obveza (pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska).

Ulazak u Hrvatsku bez posebnih ograničenja dozvoljen je samo njihovim državljanima. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni promet.

Crna Gora je otvorila granice za državljane BIH.