Kod skladištenja voća i povrća treba paziti na nekoliko stvari kako bi oni što duže ostali svježi. Niko ne želi da mu luk proklija ili postane pljesniv. Kako bi se to spriječilo važnu ulogu će imati mjesto na kojem držite luk, ali i pored koje namirnice se on nalazi.

Luk je poprilično izdržljiva namirnica koja može dugo trajati, ali ipak treba paziti gdje ga točno držite i pored kojih namirnica.

Luk se koristi vrlo često u kuhinji za kuhanje raznih jela, a kako bi što dulje ostao svjež, najbolje je da ga ne držite na svjetlosti i na vlazi jer bi zbog ovoga mogao vrlo brzo proklijati. Umjesto toga, kako se navodi na portalu Mirror, ovu namirnicu treba držati na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Na ovaj će način ostati duže svjež i neće proklijati, ali neće se ni razviti plijesan.

Još jedna greška koju mnogi rade je kada luk stavljaju uz neku drugu namirnicu, točnije kada se nalazi u istoj kutiji ili posudi s krumpirom. Na ovaj način će luk brže istruliti. Izbjegavajte i držanje luka u plastičnoj vrećici jer neće imati dovoljno zraka i jednako tako će se pokvariti.