Baš kao što je ranije najavljeno, Apple je ovog utorka izdao novu inačicu svog mobilnog operativnog sustava, iOS 16.3, koja je već dostupna na svakom podržanom iPhoneu.

Naime, nova inačica iOS-a dolazi s podrškom za sigurnosne ključeve (Security Keys) za Apple ID, što omogućuje fizičku dvofaktorsku autentifikaciju kod prijavljivanja na pojedine Apple usluge te mijenja onu digitalnu. Uz to, tu je i nova Unity pozadina, kao i podrška za nedavno predstavljenu drugu generaciju HomePoda.

Poboljšanje je dobila i SOS usluga za hitne slučajeve, pa ju sada korisnici mogu aktivirati tako da dugo pritisnu tipku za pojačavanje ili smanjivanje glasnoće te ju zatim puste. Kako tvrde iz Applea, to bi trebalo spriječiti slučajne pozive, koji su se događali u zabavnim parkovima i na skijalištima, prenosi Bug.hr.

iOS 16.3 također donosi i raznorazne popravke, pa je tako riješen problem zbog kojeg Siri nije ispravno odgovarala na glazbene zahtjeve, ”pocrnjivanje” pozadine na zaključanom zaslonu, privremeno pojavljivanje horizontalnih linija tijekom uključivanja iPhonea 14 Pro Max i još mnogo drugih.

Korisnici iPhonea koji nisu dobili obavijest o novom ažuriranju sustava, mogu ga nadograditi ručno odlaskom u Settings, zatim klikom na General te Software Update.