Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama pada kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac -1; Sarajevo 0; Bugojno 1; Doboj, Livno i Zenica 2; Bihać i Sanski Most 3; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 4; Grude 5; Trebinje 6; Mostar 8; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

Danas pretežno oblačno veći dio dana. Padaline su većinom prije podne. U nizinama sa kišom ili susnježicom, u višim područjima sa snijegom. Jače padaline u jutarnjim satima na istoku Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana lokalno u Bosni je moguć prolazan pljusak. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U ponedjeljak, 11.04.2022., u Hercegovini pretežno sunčano, u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U utorak, 12.04.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu, 13.04.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.