Servis za slanje i primanje poruka WhatsApp ažurirat će svoju aplikaciju tako da će svaka poruka, neovisno o tome je li tekstualna, fotografska ili video, biti enkriptirana, piše The Hacker News, a prenosi Jutarnji.hr.

WhatsApp je ovaj potez koji će obuhvatiti sve korisnike servisa, njih oko milijardu, najavio prije godinu dana i sada ispunjava to obećanje. Što potpuna enkripcija znači za korisnike? Komunikacija putem servisa bit će zaštićena na način da nitko osim osobe s kojom pričate neće moći pristupiti sadržaju pa čak ni sam WhatsApp.

U slučaju da netko sudskim putem naredi WhatsAppu da preda sadržaj vaših poruka, oni tu naredbu ne bi mogli ispuniti jer nemaju pristup sadržaju.

'Ova će se promjena dogoditi automatski, ne morate ništa podešavati u postavkama', rekli su iz WhatsAppa te su dodali da će se pored svake od osoba iz vašeg imenika određenom dinamikom pojavljivati mali lokot koji će vam biti znak da je komunikacija s tim korisnikom sigurna.

Kako biste provjerili špijunira li netko razgovor između vas i bilo kojeg drugog korisnika, možete putem aplikacije verificirati da je osoba s kojom razgovarate uistinu ta osoba. Aplikacija nudi mogućnost međusobno skeniranja QR kodova ili usporedbom 60-znamenkastog broja.

Važno je za napomenuti da osobe koje žele sigurno komunicirati moraju imati posljednju verziju aplikacije. U slučaju grupnih razgovora, sve osobe koje u njemu sudjeluju moraju imati posljednju verziju aplikacije da bi sigurnosna opcija funkcionirala. Ukoliko samo jedan korisnik nema posljednju verziju, vaš grupni razgovor neće biti potpuno siguran i privatan.